"Kitapla doldurulan koliler, taşıdığımdan biliyorum, kulturun anlamına yakışacak olcude ağır cekerler."
Gonul bağları gevşemiş Vedat, bu sefer avukat arkadaşı Seyfo’nun “Ya bir baksana” ricası uzerine bir delikanlıyı ziyarete gidiyor. Gidiyor ama kapı duvar. Oğlan ortalıkta yok. Sonra…
Sonrasına hackerler, cozumu imkÂnsız formuller, derin devlet, para hırsı, inşaat sektoru, ıstırap, yalan, iyilik icin yalan, kotuluk icin yalan, yalan icin yalan, gencecik yaşlarında sonup giden umutlar, beklenmedik armağanlar, insanlık, insanlık, insanlık, insanlık karışıyor ve iki kafadarımız bu sefer katilden once maktulun peşine duşuyor ve belki de kariyerlerinin en huzunlu vakasıyla karşı karşıya geliyor…
Şu kadar romanda şimdiye dek tek bir marka gecti mi? Yerleştirilmiş urun gordunuz mu? Hayır, efendim. Kitap, yazar, film, tiyatro, vesaire, eyvallah. Başımızla birlikte, gururla anarız adlarını.
Maktulun Şansı, ilginc anlatım tekniği, alaycı uslubu ve sahiciliğiyle Turkcede polisiyeye ayrı bir zevk katan, her polisiyeseverin ilgiyle okuyacağı bir eser. – Seval Şahin
Maktul aslında “her biri ayrı ciğer yakan maktul cocukları” ifade ettiğinden, Sezginturedi kitabını “Alt tarafı uc ağac…” demeyerek yitirdiğimiz fidanlara da ithaf ediyor. – Elif Kutlu
Kitap Adı: Maktulun Şansı Yazar: Algan Sezginturedi Yayınevi: April Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786055162351