Amok Koşucusu, Stefan Zweig’ın başyapıtlarından biridir.
Tum yaşamı boyunca yazarı etkisi altında tutan intihar duygusu, bu romanda, Hint Adaları’ndan yola cıkıp Avrupa’ya seyreden bir transatlantikle seyahat eden melankolik bir yolcu aracılığıyla varlığını bize de hissettiriyor. Belki de hayatını başkalarına yardım etmeye adamışken, kendisine gelen yardım talebini gururu nedeniyle reddeden bir doktorun, bu reddediş sonrasında yaşadığı pişmanlık ve cektiği vicdan azabı, onu bir cıkmaza surukler. Yardım etmeyi reddettiği kadını bulmaktan ve cektiği acıyı ona yardım ederek sonlandırmaktan başka bir şey duşunememektedir. Ancak hatasını telafi etmeye calışıyor olması, vicdanının sesini susturmaya yetmez. Zamanla o sesten başka hicbir şey duyamayacak hale gelen kahramanımız kendisiyle yuzleşmek uzeredir.
Amok Koşucusu, derin psikolojik analizleri, huzunlu atmosferi ve akıcılığıyla sizleri bambaşka bir dunyaya goturecek.
(Tanıtım Bulteninden)
Hazırlayan :Gokce Soysal
Kitap Adı: Amok Koşucusu Yazar: Stefan Zweig Cevirmen: Muhsin Altıntoğ Yayınevi: Aspendos Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059641555