Devrim, vaktiyle bir ihtimaldi ve… bu kez cok komikti!
Kult yazar Sor Terry Pratchett’ın kaleme aldığı “DiskDunya” serisinin ilk kez Turkceye cevrilen yeni kitabı İlginc Zamanlar, evrimin ve devrimin kalbinde, barbar kahramanların izinde ve eski-yeni nice karakterin nice buluşmalarında suren, kesintisiz bir seruven.
Dunya capında 85 milyonun uzerinde satan “DiskDunya” serisinin on yedinci halkası olan İlginc Zamanlar, “Sihirbaz ve Kahramanlar” alt dizisinin de beşinci kitabı.
“Buyuk Sihirbazz” Rincewind’in efsanevi donuşu olarak da tanımlanabilecek bu surukleyici roman, Uzakdoğu’nun mistik atmosferinde suregelen acımasız bir taht kavgasını ve aniden patlak veren nazik bir devrimi, benzersiz bir mizahi anlayışıyla yorumluyor.
Diskdunya’nın en kadim, en esrarengiz imparatorluğu Agatea, bir suredir kargaşa icinde. Onu felakete surukleyen en onemli etken ise, Tatilde Neler Yaptım isimli “devrimci” bir kitapcık. Koyluler birleşiyor, cunku kaybedecek bir şeyleri yok... eh, mandaları haric. Ve savaş ile tiranlık bir şehirden otekine yayılırken, bu korkunc kıyımı onleyebilecek tek bir kişinin adından bahsediliyor: Ankh-Morpork’tan ithal edilen, “sihirbaz” sozcuğunu yazmayı bile beceremeyen, gobek adı “talih”, ilk adı ise “kor” olan, unlu sihirbaz Rincewind!
“Dunyada yeterince kahraman vardı. Fazladan bir taneye daha hic ihtiyac yoktu. Buna karşılık dunyada yalnızca tek bir Rincewind yaşıyordu ve Rincewind’in bu numuneyi mumkun olduğunca uzun sure hayatta tutma konusunda dunyaya kesin bir borcu vardı...”
Okurlarını eşi benzeri gorulmemiş, cok ozel bir “fırtına kelebeği”nin kanadında fantastik bir maceraya surukleyen İlginc Zamanlar, Terry Pratchett’ın olağanustu mizahi dehasından beslenen esprili anlatımıyla, yoluna kaldığı yerden devam ediyor.
Niran Elci’nin puruzsuz Turkcesi ve Delidolu’nun ozenli baskısıyla Turkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez cıkan bu komik roman; politika, devrim, insan hakları, savaş ve elbette barış (!) gibi konular uzerine ciddi tespitlerde bulunarak, Diskdunya’nın bin yıllık tarihine gunumuz dunyasından goz kırpıyor.
“Her zamanki mizahının yanında, bu kitapta buyuk bir entelektuel zarafet de var...”
- Publishers Weekly
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İlginc Zamanlar Yazar: Terry Pratchett Cevirmen: Niran Elci Yayınevi: DeliDolu Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052349533