Hadi geri verin bana zamanın gecmek bilmediği, acıların ust uste geldiği, cocukluğumun ve gencliğimin sırtıma bir yuk gibi bindiği menekşe kokulu sabahlarımdan hic olmazsa birini. Hadi geri verin bana aynada asılı kalan guluşlerimi, yastığımda sakladığım gozyaşlarımı. Hadi geri verin bana, hep boynu bukuk baktığım sokakları, boş kalan diğer elimin sıcaklığını, pencerenin pervazlarına asılı kalmış hasretle bakan gozlerimin kirasını. Hadi geri verin, geceleri “Baba!” diye seslendiğim zamanları, sahipsiz bir yurekle bir kez gormek icin adımladığım kaldırımları. Hadi geri verin…
* * *
Omru cilelerle orulmuş bir genc kadının başından gecenleri okuyunca bu kadar da olmaz diyecek, inanmakta zorlanacaksınız. Hayatın icerisindeki derin girdaplarda tek başına mucadele etmek zorunda kalan, hem gurbeti hem hasreti bir arada yaşayan, Hollanda-Turkiye arasında sıkışmış Aybike'nin yurek burkan hikÂyesi sizin de gozlerinizden şebnem tanesi olup kayıp gidecek. O, hem icindeki seslerle hem de kendini yalnız bırakmayan golgelerle konuşarak sahipsiz bir halde yaşamak zorunda kaldı. Her cumlesinde kendinizden bir şey bulacağınız bu roman acıların yoğurduğu bir kadınının onurlu bir şekilde hayata nasıl da tutunduğunu anlatmaktadır.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mandalina Cekirdeği Yazar: Zekeriya Efiloğlu Yayınevi: Hayat Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051512471