Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Modern Fransız edebiyatının en guclu kalemlerinden Marguerite Duras’dan muzikal tarzda ritimlendirilmiş, dolup boşalan her şarap kadehinde kesintiye uğrayan kısa sahnelerin birbirine eklemlendiği, olculu, minimal bir metin, kucuk bir başyapıt: Moderato Cantabile. Bir cinayet: Bir adam bir kafede sevgilisini oldurur. Bir karşılaşma: Burjuva bir kadın yine aynı kafede, kocasının yanında calışan, belli ki uzun suredir peşinde olan bir adamla tanışır. Cinayetin nedeni uzerine başlayan sohbet hayata, aşka ve olume dair soylenmişlerle soylenmemişler, yaşanmışlarla yaşanmamışlar arasında akar. Koyulaşan diyaloglar ışığında acığa kavuşanın ya da gizemini koruyanın ne olduğunu okura bırakan Duras, son derece etkileyici uslubuyla hayatın ta kendisini anlatır. Marguerite Duras’ya yayınlandığı yıl Goncourt Odulu’nu kazandıran, Peter Brook tarafından aynı adla sinemaya da uyarlanan yapıt, moderato cantabile ritminde, doruğa adım adım yaklaşan, taşkın bir anlatı.
Editor: Işık Erguden
Yayına Hazırlayan: Duygu Ergun
Kapak Tasarımı: Gulay Tunc
Kitap Adı: Moderato Cantabile Yazar: Marguerite Duras Cevirmen: Alper Turan Yayınevi: Sel Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: Moderato Cantabile Barkod: 9789755709192