Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tuylu olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mumkun olduğu kadar uzerinde metal veya sert parcalar barındırmamasına ozen gosterilmeli. İlk aylarda ic giyim icin tulumlar tercih edilebilir. İlk aylarda şapka eldiven ve corap mutlaka giydirilmelidir.
Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından uşuyup uşumediği goğus veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere gore bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de ustunun ortulmesi uygun olur. Giysiler bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı. Bebeğin sıkıca kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalca ekleminin gelişmesini engelleyebilir. Emzirirken tutmayı kolaylaştırmak icin bebeğin kolları ortulecek şekilde gevşekce sarılabilir. Bebeğe her temas oncesi ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır.
Bebek icin en uygun oda sıcaklığı

Bebek icin en uygun ortam ısısı yeni doğan doneminde 24 derece ile 26 derece, sonraki donemde 22-24 derece arasıdır. Bebekler 2-3 aylık olana kadar cevredeki ısı değişikliklerinden cabuk etkilenirler. Acık kapı ve pencerelerden hava akımı olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bebek sobaya ve kaloriferlere cok yakın yatırılmamalıdır. Odanın guneş alıyor olması, her gun en az 15 dakika havalandırılması gerekir. Bu işlemin hava kirliliğinin az olduğu saatte yapılması uygundur.


kaynak
__________________