“Hayali ama gercek bir Guney Amerika ulkesi” olan Costaguana’nın Batı eyaletine bağlı Sulaco kenti, Mr. Gould tarafından işletilen gumuş madeni ve diktator Başkan Ribiera’nın gorece liberal yonetim anlayışı sayesinde bir sureliğine istikrara ve refaha kavuşmuştur. Fakat emperyalist faaliyetlerin, ulke kaynaklarını ve kendilerini somurduğunu duşunen halkcı hareket, devrim planları yapmaktadır. Madenin gumuşu tehlikededir. Ulkenin kaderi ise her kesimin guvenini kazanmış, kibirli ve cesur İtalyan gemici Nostromo’nun ellerindedir.
Başyapıtı kabul edilen Nostromo’da Conrad, dunyayı olmasını dilediği şekilde değil, gorduğu gibi resmeder ve bunu yaparken bireylerin, insanlık durumunun yanı sıra, toplumsal hayatın da ayrıntılı bir panoramasını sunar. Oyle ki bu kitap bircok eleştirmen tarafından, Tolstoy ve Dostoyevski’nin epik romanlarıyla eşdeğer gorulur.
“Başka herhangi bir roman yerine, Nostromo’yu yazmış olmayı dilerdim.”
-F. Scott Fitzgerald -

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Nostromo - Beyaz Kapak Yazar: Joseph Conrad Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 608 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750741128