Tekrarlıyorum: Sucsuzum; tıpkı sizler gibi. Sucluysam bile, unutmayın, en cok sizinki kadardır bu... Hicbir hayatın başrolunu oynamaya kalkışmadım; kendiminkinin bile... Bu durum beni ne utandırıyor, ne de gorevini savsaklayanlara ozgu o ustu ortulu sucluluk duygusuyla yukluyum. Yuz: 1981'in kahramanı yuzsuz, isimsiz, bencil ve hazcı, ne yaptığını bilen duyarsız biri... Cinsel ilişkiyi aşka yeğleyen, gamsız, herkes kadar suclu ve sucsuz biri... Dort kadının arasında dolaşıyor. İcki ve karabasan, hastalık ve ilac. Bulaşıcı...
12 Eylul'un ruhunu, solun sahici yenilgisini, yerine ikame edilen yeni değerleri ve vicdansızlığı anlatıyor Mehmet Eroğlu. Kendinden başka kimseyi duşunmeyen hırslı insanları, eriyip gidenleri, eğreti duranları, cozulmeleri, erdemsizliği, caresizliği... Salgın gibi yayılan sıradanlığı... 1981 kime ne oğretti? Hayat, sevgisiz yaşanabilir mi? Nefret ve kucumsemeyi cok uzatırsak, sonunda şeytan mı oluruz? Mehmet Eroğlu dunyasının ilk solcu olmayan kahramanı. Ters koşe...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 414
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Yuz 1981 Yazar: Mehmet Eroğlu Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750517082