"Ahmet Yaşar Ocak daha cocukken bile olgun, ağırbaşlı, okumayı cok seven biriydi. Ben şimdi daha iyi anlıyorum ki, o daha o yaşlarda bilim adamı damarına sahipti. Daha ilkokulda iken oğretmene en fazla soru soran oğrencilerdendi. Okula dergi gelirdi, pek coğumuz dergiyi angarya kabul ederken o hemen derginin kapağını acar, okumaya başlardı."
-Taha Akyol-
"Ahmet Yaşar Ocak'ın araştırmaları Turkiye'nin bugunku meseleleri uzerine duşunen ve yazan butun aydınlar tarafından mutlaka okunmalı."
-Beşir Ayvazoğlu-
"Burada bir liste verecek değilim ancak ilk Turkce eserini 1980'de yayımlayarak ezber bozan bir bilim insanından ve eserlerinin bende bıraktığı izlerden kısaca soz edeceğim: Batılı yontemle yerli bir bakışın ozdeşleştiği bu kişi Ahmet Yaşar Ocak..."
-Sabri Koz-
"Sevgili meslektaşımın calışmalarını yuruturken arşiv belgelerine ve her turlu ozgun tarihi vesikalara ve kayıtlara onem vermesi, bunları maharetle yorumlaması ve kullanması bir kultur tarihcisi olarak kendisini son derece onemli bir eşiğe ve aşamaya taşımıştır."
-Suleyman Uludağ-
Yozgat gibi kucuk bir Orta Anadolu kasabasında doğup, adını yaptığı birbirinden kıymetli calışmalarla duyuran Ahmet Yaşar Ocak, yetiştiği kultur ortamını; her biri birbirinden değerli hocaları Omer Nasuhi Bilmen, Nihat Sami Banarlı, Ali Nihat Tarlan, Mahir İz, M. Tayyip Gokbilgin, Nejat Goyunc, Ercument Kuran, Claude Cahen ve Irene Mélikoff'u ve uzerinde yıllarca titizlikle calıştığı konuları bu hatıratta anlatıyor. Tarih yazıcılığı alanında Turkiye'de mevcut bazı onyargılara karşı cıkan Ahmet Yaşar Ocak'ın hayat hikÂyesi, tarihe meraklı herkesin başucu kitabı niteliğinde…
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 528
Baskı Yılı: 2014
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 358
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Timaş Yayınları
Kitap Adı: Arı Kovanına Comak Sokmak Yazar: Ahmet Yaşar Ocak Soyleşi: Haşim Şahin Yayınevi: Timaş Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786050816723