Savaş zamanında yetim kalan ve şaşkınlıkla dunyayı bir oyuncağa ceviren Zuriko’nun huzunlu hikÂyesi Ben, Ninem, İliko ve İlarion… Zuriko’nun cocukluğunun etrafında, ilk aşk, sadakat, mizah, huzun, şiir, arkadaşlık ile İliko, İlarion ve “Rusca oğrenmede ne var, cocuğum, butun Rusya Rusca konuşuyor” diyecek kadar saf ama iyi yurekli ninesi geziniyor. Kendisinden yaşca cok buyuk olan İliko ve İlarion Zuriko’nun en yakın dostları. Birbirlerine oynadıkları oyunlar, kitap boyunca bir barışıp bir kusmelerine neden olurken, bu oyunlar savaş gunlerinde bir şiire donuşuyor.
Gurcistan’ın uzak koşesinde bir koyu ve koca Tuflis’i kucaklayan olaylar, anlatı ustası Dumbadze’nin bir bakıma hayatının bir kesiti. Gurcistan’ın unlu yazarı Nodar Dumbadze, herkesin başına gelebilecek gundelik olayları işlerken, bunların her birini ironiyle, huzunle okurun kalbine mıhlıyor. Dumbadze, Guneşli Gece’nin ardından Ben, Ninem, İliko ve İlarion’la da Dedalus’un kutuphanesinden okurlara ikinci kez “merhaba” diyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ben Ninem İliko ve İlarion Yazar: Nodar Dumbadze Cevirmen: Parna-Beka Cilaşvili Yayınevi: Dedalus Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057639158