İkinci kaptanla ucuncu carkcı hic keyif almadıkları her hallerinden belli olan bir bıkkınlıkla bağırışsız, kufursuz, yorumsuz tavla oynuyorlar. Her an bırakıp kamaralarına cekilebilirler. Ben de elime gecirdiğim, iyice yıpranmış, hamur gibi olmuş elli ikilik desteyle kÂğıt falı acıyorum.
Biraz sonra kamarama gidip dolabımdaki stoktan (gemide icki icmek yasak olmasına karşın, kaptan ve carkcıbaşı dahil herkesin dolabı ağzına kadar icki doludur) bir şeyler icip kitap okumayı duşunuyorum.
Tasmalı Guvercin, oykuculuğumuzun son donemine damgasını vurmuş yazarlardan birinin, Cemil Kavukcu'nun cok onemli bir ustalık yapıtı. Kavukcu, okurunu bambaşka bir dunyaya goturuyor. Sessiz kasabaların birer kartpostal gibi hareketsiz gorunumlerinin ardında yaşanan tekinsiz, ama alabildiğine renkli dunyasına...
Bugune kadar hakkında sayısız yazı yazılan Kavukcu, Fethi Naci'yi haklı cıkarıyor: Elini neye değse oyku oluyor.
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 96
Baskı Yılı: 2014
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 69
Baskı Yılı: 2009
Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Tasmalı Guvercin Yazar: Cemil Kavukcu Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789750736155
[h=5]Oduller[/h] Erdal Oz Odulleri
Yaşar Nabi Oyku Odulu