Modern oyku turunde bir ekol oluşturan Anton Cehov’un ilgisi, omrunun son yıllarında, Rus hayatının sosyal sorunları uzerinde yoğunlaştı. Kapsamlı ve derin bir hikÂye olan Hayatım, yazarın olgunluk doneminde kaleme aldığı en carpıcı eserlerden biridir.
Hayatım’da, taşraya hÂkim olan bağnazlık ve ahmaklıktan bunalıp orumcek ağı sarmalından kendini kurtarmaya calışan Misail Poloznev’in hikÂyesi anlatılıyor. Dar kafalı bir mimarın oğlu olan Misail, hicbir işe yaramayan bir memuriyete kapılanmaktansa hayatını fiziksel emeğiyle kazanarak proleterleşmeyi sectiği icin ailesi ve toplum tarafından dışlanır.
Hayatım (Bir Taşralının HikÂyesi), zamanın eleştirmenleri tarafından Tolstoy ekolu uzerine bir Cehov kritiği olarak değerlendirilmişti. Dokunaklı bir başyapıt olarak duşunsel ve yazınsal değerini bugun de fazlasıyla koruyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Hayatım - Bir Solukta Klasikler Yazar: Anton Cehov Cevirmen: Nuri Yıldırım Yayınevi: Yordam Edebiyat Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 144 Ebat: 12 x 18,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051723938