“Gozlerine bir muddet baktım; beni gormedi. Sonra bu kadar derin olduğu icin mukaddes olan bu acıya diz coktum. Bu benim tanıdığım Selma’ya benzemeyen kadının sarkan elini tutmak istedim. Titreyerek cekildim. Bir olu gibi soğuktu. Hususuyla bu buz gibi elin uzerindeki soğuk nem vucuduma buz cehenneminde titreyen bir ruhun azabını ihsas etti. Zavallı, zavallı Selma!”
“Histeriyi kurmacalaştırması, sinir hastalıklarının temsili, doneminin psikolojik ve tıbbi soylemine işaret etmesi, estetik ve anestezik olan arasında girift ilişkileri sunuşu, metinler arası gondermeleri, muziği ve operayı anlatısına katışıyla Halide Edib edebiyatının tarihyazımına dahil edilmesi gereken Heyula, aramızda yeniden dolaşmalıdır.”
- Fatih Altuğ
Kaleme aldığı her metinle yeniden tartışılan Halide Edib’in butun eserleri, gozden gecirilmiş baskılarıyla Can Yayınları’nda.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Heyula Yazar: Halide Edib Adıvar Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750741692