Aldıkları biletlerle masal dunyasına giren Nazlı ve Osman’ı olağanustu seruvenler beklemektedir! Roman kahramanı gibi arzıendam eden İstanbul, şehrin semtlerini golgesiyle karartmış bir dev, “Hayatım roman,” diyerek yazar olup şohrete kavuşan bir begonya, buyuyle mavi bir el sabununa cevrilen prenses, pasta evde yaşayan Kukuman Kadın, yanlışlıkla kanaryaya donuşen Nazlı’yla Osman, kafes arkadaşları Hezarfen Ahmet Celebi ve daha niceleri…
Kadın biletimi kesti.
“24 saat icin gecerli,” dedi. “Klasik masallar. Eskiden buyukanneden dinlenen masalları kapsıyor bu bilet.”
“Başka ne var ki?” diye hayretle sordum. Kadın bir kaşını yukarıya kaldırıp bana baktı.
“Her şey var,” dedi. “Uzay, filmleştirilmiş masallar, guncel şeyler. Ama pahalı. Hem sen daha kucuksun,” dedi bana bakarak. Biletimi kapıp pembe kadife perdeye kadar gittim.
“Soldan. Sol taraftan gir,” diye seslendi arkamdan. Sol taraftan, pembe kadife perdenin arasından suzuldum.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gece Ciceği İstanbul Yazar: Nazlı Eray Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051853826
[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri