“600 sayfalık Bahar Yağmurları'nı muptelası olduğumuz bir dizinin bolumlerini oturup ard arda izler gibi tek seferde bitirdim." James Kidd
KAVGAM:
[h=5] [/h] "Selfie cağının başyapıtı.” Guardian
"Knausgaard eşi benzeri bulunmaz bir yazar. Oğrenci barları ve Happy Mondays hakkında yazarken bir anda ruhsal kurtuluşa duyduğu ozlemi acığa vurabiliyor." Max Liu
"Bahar Yağmurları ayrıksı bir adacığa hayat veriyor ve Knausgaard orada performansının doruklarına ulaşıyor. Ona ilham veren icimizdeki hayatın ta kendisi." The Washington Post
"Her şey değişmişti, kalbim bana oyle soyluyordu. Kalbim asla yanılmazdı. Kalp asla ama asla yanılmaz."
"Dunyanın hakkında en cok konuşulan anı yazarı. Anılarımızdaki mechulleri ve geri alınamazları ortaya cıkarırken butunuyle baştan cıkarıcı." Andrew Neather
“Soluk soluğa…. Kimse gundelik hayatı Knausgaard kadar muhteşem anlatamamıştı.” The Times
"Zindelik veriyor, cıldırtıyor, inanılmaz bir merak uyandırıyor." Robert Collins, The Sunday Times
“Knausgaard kendini zorlayarak daha once yapılmamış bir şey yaptı ve otobiyografik romanın ses duvarını aştı.” Jeffrey Eugenides
“Onu okumak kendinden gecmekten farksız; bunyeyi hızlandıran bir halusinasyon değil de, tersine daha da yavaşlatan bir halusinasyon gibi… Knausgaard hic şuphesiz ki bir dahi.” Toronto Star
"Knausgaard’ın eseri, hayatımın en unutulmaz okuma deneyimlerimin arasına girdi. Şahsen boyle bir şeyle karşılaşmadım. Karl Ove gozlerimi actı. Kitaplarının bitmesini ve ondan ayrılmayı istemedim.” Nina MacLaughlin, L.A. Review of Books
“Kavgam insanın bakış acısını değiştiren bir kitap. İncil gibi.” Heather Mallick, The Toronto Star
“Yirmi birinci yuzyılın en buyuk edebiyat olayı olmaya aday.” Guardian
“Herkes bir tutam Knausgaard istiyor.” Vice
"Selfie cağının başyapıtı.” Guardian
"Karl Ove’un yeteneğinde dikkati ceken şey, ki bu yetenek bugunlerde ender bulunuyor, tamamen anda bulunması ve kendi varlığının farkında olması. Her detay susleme ve gosterişten uzak bir bicimde ortaya konuyor, sanki yazmak ve yaşamak eşzamanlı meydana geliyormuş gibi hissediyorsunuz… Sizi tamamen icine cekiyor olması gerceği dışında goze carpan bir şey yok. Onun hayatını onunla birlikte yaşıyorsunuz… Ove’un kitabının pek kibirli başlığı, bir yetişkinden beklenen hayatı gozlerinizin onune getirmeye calışırken, surekli olarak onunuze cıkan kotu bir şaka gibi. Nasıl daha şu anda olunur, nasıl daha duyarlı olunur? Kendimiz hakkında, başkaları hakkında? Başkaları icin?" Zadie Smith, The New York Review of Books
"Kavgam Serisi gunluk hayatın dayattığı dipsiz gizem yığınını araştırıyor… Knausgaard'ın yaklaşımı sade ve titiz, kimi zaman sıradan, ama bunu asla kağıda dokmuyor. Onun teması hayatın butununun kendi kendisiyle bir arada var olduğu gerceğinin guzelliği ve dehşeti. Tum edebi aldatmacaları terk ederek mukemmeliyete konan gercek bir kahraman, cıplaklığı kraliyet şıklığını alt eden bir imparator." Jonathan Lethem, The Guardian
"[Knausgaard] sıradan şeylerin simyacısı… Bu yazar gercek zamanda yuksek bir bina inşa ediyor. Cağımızda cok az sanat projesi ilgilenilmeyi bundan daha fazla hak ediyor." Dwight Garner, The New York Times
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bahar Yağmurları Yazar: Karl Ove Knausgaard Cevirmen: Haydar Şahin Yayınevi: Monokl Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786055159795