Orcun Unal, ilk kitabı Dekadans ve Olum ile oldukca ilgi gormuştu. “Geleceğin 10 Yazarı”ndan biri olarak duyurulmuştu ve şunlar soylenmişti: “Daha ilk yazmaya başladığı 2006-2007 yıllarında ‘adını koyduğu’ ilk oykulerinde yalnızlık, olum, pişmanlık ve masumiyet ‘meselelerini’ daha cok ‘kişisel’ bir perspektifle ele alırken, kitabında aynı meselelere giderek toplumsallaşan bir yaklaşımla –elbette bireyselliğinden odun vermeden– eğiliyor.” Bir sonraki kitabı ise şoyle muştulanıyordu: “Olumu anlattığı ilk kitabından sonra zulme odaklandığını belirterek ‘insanın, doğanın, tarihin, talihin ve tanrının insana zulmu’nu ele alan ‘boşluk, hiclik, sessizlik’ kavramlarının etrafında donen oykuler uzerinde calıştığını soyluyor.”

Bu Ben Değilim, Orcun Unal’ın ikinci oyku kitabı. Boşluk, hiclik ve sessizlik; once oyku isimlerinden başlıyor: “Zemin’i Beklerken” mesela yahut “Sonsuzluk ve Bir An” ve hatta “Gonderilemeyen”. Deneyerek, tartarak, eşeleyerek, sarsarak yazıyor Unal. Sessizliği, hicliği, boşluğu ve dahasını.

Bir bir daha her zaman iki etmez. Bazen daha buyuk bir bir eder. Bu Ben Değilim daha buyuk bir bir olma iddiası taşıyor.

Senden hicbir şey istemiyorum. Aramanı, sormanı ya da

cevap yazmanı... Sana yalnızca kolay unutulacak gunler diliyorum. Zahmetsizce kayıp gecmeni diliyorum hayatın icinden. Cokyuzlu dostum, benzerim, kardeşim! Sen anlamazsan kim anlar beni? Sen sormazsan hÂlimi kim sorar? Kim ağlar benimle? Kim guler? Kim kuser bana?

(Tanıtım Bulteninden)

Editor: Mehmet Said Aydın

Kitap Adı: Bu Ben Değilim Yazar: Orcun Unal Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051852560