Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Guney Amerika edebiyatının yıldızlarından, Duşen Şeylerin Gurultusu romanıyla tum dunyada buyuk yankı uyandıran Kolombiyalı yazar Juan Gabriel Vásquez, son romanı İtibarlar’da, her an, herkesin başına gelebilecek bir durumu, saygınlığın, guvenilirliğin, itibarın nasıl bir anda, gecmişteki bir olay yuzunden sarsılabileceğini, kamuya mal olmuş figurlerin mahrem hayatlarının ne gibi sonuclar doğurabileceğini, nefes nefese okunan bir kurguyla anlatıyor.

Javier Mallarino, yalnızca murekkep ve kalem kullanarak yasaları değiştirme, yargı kararlarını tersine cevirme, politik kariyerleri yok etme gucune sahip, ulkesinde adeta bir efsaneye donuşmuş, cok etkili bir siyasi karikaturisttir. 40 yıllık başarılı kariyerinin sonunda, gucunun zirvesindeyken, genc bir kadının ziyaretiyle kendisini birdenbire tum yaşamını, gecmişini, kariyerini, itibarını etkileyecek bir olayın icinde buluverir.

İtibarların uzerinde yukseldiği zemin son derece kaygandır; gecmişin ağırlığı, politikanın cirkefi, ilişkilerin tıkanmışlığı, belleğin zaafları karşısında bir anda yerle bir olabilirler.

“Pusulasını şaşırmış zamanlar yaşıyoruz. Liderlerimiz hicbir şeye liderlik etmiyorlar ve daha da kotusu olan biten hakkında bize hicbir şey anlatmıyorlar. Orada devreye ben giriyorum. Ben insanlara ne olup bittiğini anlatıyorum. Bizim toplumumuzda onemli olan ne olup bittiği değil, ne olup bittiğini kimin anlattığıdır. Bunu anlatmayı sadece politikacılara mı bırakacağız? Bu bir intihar olurdu, ulusal bir intihar.”

Kitap Adı: İtibarlar Yazar: Juan Gabriel Vasquez Cevirmen: Suleyman Doğru Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13.5 x 19.5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852386