Richard Freeborn'un onsozuyle, Joost Van Baak'ın sonsozuyle, Yazar ve donem kronolojisiyle,
Batı'da aradığı mutluluğu bulamayan bir Rus soylusunun trajik eve donuş hikÂyesi olan Asilzade Yuvası aynı zamanda başarılı bir orta yaş krizinin de anlatısıdır. Karısıyla yaşadığı anlaşmazlık yuzunden Avrupa seyahatini kesip taşradaki eski evine donen Lavretski, uzaktan akrabası olan genc ve guzel Liza'yla karşılaşır. Gecmişine uzanarak hayatı boyunca yaşadıklarına şahit olduğumuz Lavretski, bu evde kaybettiği mutluluğu bulmaya cabalar. Eski bir Rus kır evinde ve etrafında gelişen olaylar ekseninde Rusya'nın soylu ve aydın kesiminin o topraklara ozgu hayat tarzını ele alan Asilzade Yuvası, bireysel mutluluğun sınırlarını ve bu mutluluğun geciciliğini masaya yatırıyor.
"Asilzade Yuvası benim payıma duşen en buyuk başarıyı getirdi. Bu romanın ortaya cıkışıyla birlikte halkın ilgisini hak eden yazarlar arasında sayıldım."
-Turgenyev-
"Turgenyev'de onu romancıların romancısı olarak tanımlayabileceğimiz bir ozellik var: Olağanustu kıymetli ve iz bırakacak şekilde yerleşen bir sanatsal guc…"
-Henry James-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 260
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Asilzade Yuvası Yazar: Ivan Sergeyevic Turgenyev Cevirmen: Ergin Altay Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750518102