Bu ozel anma yılı dolayısıyla ve 2014'un aynı zamanda Bereketli Topraklar Uzerinde'nin yayınlanışının 60. yılı olması vesilesiyle, yazarın bu olumsuz eserinin yeni bir baskısını hazırladık. Turk toplumunun gecirdiği onemli bir tarihsel donemi kendisine arka plan yapan romanın değerini farklı yonleriyle tanıtma amacını taşıyan bu ozel calışmada, romanı dil, atasozleri, deyimler, yoresel sozcukler, iş hayatı, sosyal hayat, kent kulturu ve tarihi acısından okuyucuya daha derinden tanıtan acıklama notları ve fotoğraflar, belgeler, kupurler gibi gorsel malzemeler yer alıyor. Kitapta bunun yanı sıra, romanın birinci ve ikinci baskıları arasındaki farkları tespit eden karşılaştırmalı notlar, 1954'ten gunumuze eserle ilgili yayınlanmış eleştiriler ve Bereketli Topraklar Uzerinde'nin sinema macerasına ilişkin kapsamlı bir bolum bulunuyor.
Ben Cukurovalıyım. Uzun yıllar Cukurova'da yaşadım. Fabrikalarda calıştım. KÂtiplik yaptım. Irgatların hayatını iyi tanırım. Onların buyuk şehre atılışlarını izlemiş olduğumdan, patronlarla, ağalarla olan ilişkilerini iyi bilirim. Cukurova'nın baharı harika. Masmavi gok, kırmızı toprak, yeşil tarlalar… Bu harika baharı yazmalı. Bir de şu yorganı sırtlarında Cukurova'ya inen, kamyonlara, arabalara toslayan ırgatları. Onların dramını. Onlar gibi yaşayarak, onlar gibi yakan guneşin altında soylenen bir turku gibi… Taa Anadolu iclerinden alıp, trene bindirip ovaya indirmeli. Fabrikaya işci, tarlaya ırgat girmeli. Patron-işci, ağa-ırgat dramını vermeli. Bu Cukurova'nın destanı, insanın destanı olur…
-Orhan Kemal-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 430
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Bereketli Topraklar Uzerinde Yazar: Orhan Kemal Kapak: Beste Doğan Hazırlayan: Mazlum Vesek Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051418070