Hanlar hanı Hulagu, bir dağ kaplanı kadar keskin bakışlarını gozlerime dikip, bir sure oylece kaldıktan sonra şoyle dedi.
"Alamut bir sonraki dolunayda duşecek. Kaledeki ilmi eserlerin dışındaki kitapları yaktır. Yaktır ki, insanlar onları okuyarak yollarını şaşırmasınlar."
Sonuc dediği gibi oldu. Dolunaylı bir gecenin sabahında kale duştu. Peki ben gorevimi tam olarak yapabildim mi? Buna evet diyemem. Cunku yakmam gereken kitaplardan birini yakmamıştım. Dağ şeyhi Hasan Sabbah'ın gunlukleri cantamdaydı! Aradan yıllar gecti. Herkesin her şeyi unuttuğu bir zaman dilimine girmiştik. Alamut Kalesi de, onun gizemli şeyhi de coktan unutulmuştu. …ve ben gunlukleri yayınladım.
-Cuveyni-
Gerek Hasan Sabbah'ın gunluklerinden, gerekse Cuveyni'nin anlattıklarından yola cıkılarak yazılan bu roman, Hasan Sabbah'ın, Alamut Kalesi'nin ve fedailerin hikÂyesidir...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 448
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Panama Yayıncılık
Kitap Adı: Alamut Kalesi Yazar: Orhan Yeniaras Kapak Tasarımı: Leyla Celik Yayınevi: Panama Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055143664