Cahit Zarifoğlu'nun şiiri bunca anlaşılmaz, kapalı ya da zor anlaşılır bulunmasına rağmen, şimdiye kadar hicbir aklı başında şiir okuyucusu (eleştirmen ya da okuyucu olarak) bu şiirleri reddetmek, yok saymak cesaretini gosterememiştir.
-Rasim Ozdenoren-

Cahit Zarifoğlu'na ait hangi metin olursa olsun, O'nun dunyasına, bir iklime gecer gibi girerseniz. Yeni bir iklime girmenin ne gibi etkileri oluyorsa, nasıl değiştiriyorsa insanı oylece değişirsiniz.
-Alim Kahraman-

Kendinden sonra yazmaya başlayan genc Musluman şairlere, hangi ozellikleriyle yol gostermiş olursa olsun, O'ndan sonrakiler, O'nda ders alınacak bir taraf bulacaklardır. Hem şiirin kendine mahsus kaliteleri bakımından, hem Musluman bir şairin dunya hayatındaki temayulleri bakımından.
-İsmet Ozel-

Cahit Zarifoğlu o hale gelmişti ki, kendi dunyası icinde bir şiir dili kurmuştu ve bunu cok iyi kullanırdı. Yani şiire, o anlatılmaz olana ait bir durum cıktığı zaman, bir algılama olduğu zaman, onu hemen anında şiire dokuverirdi.
-Erdem Bayazıt-

Kanaatimce Cahit'in şiiri belli bir kalıp icerisinde hemen formule edilebilecek, anlatılabilecek bir huviyet taşımıyor. Cahit, eski tabirle şair-i maderzat, anadan doğma şair idi.
-Akif İnan-

Turkce'de hem ahenge ulaşmak hem de duygu iletişimini sağlamanın belki de en cetin bir şairlik gorevi olduğu gunumuzde, bir de buna 'avucunda kor tutmayı' eklemişti. 'HÂl'ini iyiye doğru surekli yuceltirken, 'şiir'ni de yeni 'hÂl'ine uydurma savaşımında idi.
-Prof. Dr. Huseyin Hatemi-

Ece Ayhan'a sordum, ona gore "Cahit Zarifoğlu" şiirde yapı sorunun en iyi kavramış bu konuda ornek gosterilebilecek sanatcılardan biri. Kolsuz Bir Hattat'ta da ayrıca belirtmiş bunu.
-Cemal Sureya-

Cahit Zarifoğlu'nun şiirini ve duzyazısını o uzaklık, ayrılık gayrılık icinde ancak kendi uzlet koşemden izleyebiliyordum. Kamplaşma havasında kendine yer bulamayacak bu ince şiir, kapalı ama mutlaka sanatkÂrca duzyazı, kendine ozgu değerleri daima korurdu.
-Selim İleri-

Cahit Zarifoğlu'nun şiiri, butun diğer yapıp ettiklerini de, hatta mustear adla yazdığı 'okuyucuya cevaplar'a varıncaya kadar bir cok şeyi aydınlatan veriler olarak alınabilir sanıyorum. Bu şiir, insanı cok yalın halinde kavrayan bir şiir.
-NÂbi Avcı-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Beyan Yayıncılık
Kitap Adı: Yedi Guzel Adam Yazar: Cahit Zarifoğlu Yayınevi: Beyan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789754735413