Tırnak Yeme Hastalığı
Tırnak yeme hastalığı bilinen tum yayınlarda psikosomatik veya psikolojik bir rahatsızlık olarak belirtilmektedir. Benzer rahatsızlığı olan hastalar bize de zaman zaman başvurmaktaydı. Kendi kızımda da tırnak yeme hastalığı vardı. Nedeninin başka bir şey olabileceğini duşunup duruyordum.
Tabi ki hastalıklarda ruhsal durumun cok onemli olduğuna inanan bir hekimim. Ancak her şeyi psikolojik duygu duruma bağlamanın biraz kolaya kacmak olduğunu duşunuyorum. Hastalıklarda sebep olarak viruslerin, mantarların ... vb etkenlerin cok cok onemli olduğuna inanıyorum.
Hicbir şeyin kendi kendine olmadığını , hicbir zerrenin Allah(c.c) ‘ın yaratması olmadan hareket edemeyeceğine inanan bir kişiyim. Tum hareketlerde bilincli hareket etmeyi sağlayan enerji , bilinc, kudret, kuvvet , ilim gibi sıfatlar ya hareket edende olacak veya tum bu sıfatlara sahip olan bir yaratıcı tarafından hareket ettirilecek. Tum bu sıfatlara hastalığa sebep olan bakteri, virus, mantar gibi gorunen sebepler sahip olmadığına gore hastalıkları yaratan da tabi ki hayır ve şer her şeyi yaratan Allah(c.c) dur. Hastalıkları kim yarattı verdiyse şifayı da O (c.c) verecektir.
Evet,izzet ve azamet isterlerki esbab perdadarı desti kudret ola, aklın nazarında; tevhid ve ehadiyet isterlerki, esbab ellerini ceksinler tesiri hakikiden.
Bu bağlamda ; bundan yaklaşık 1 sene once bir akşam namazı sonrası birden, tırnak yeme hastalığının bir mantar hastalığı olduğu aklıma getirildi. Once kızımda iceriğinde Terbinafin Hcl ve kortizon bulunan bir kremi(TRAVAZOL KREM,TRAVACORT KREM…VS) gunde uc defa parmak uclarına uyguladım.Uc gunde etkisini gosterdi ve iki haftalık tedavi ile tırnak yeme hastalığı tamamen şifa buldu. Sonra onlarca hastama aynı tedaviyi uyguladım. Allah(c.c) ın izni ile hepsi şifa buldular. Yakın doktor arkadaşlarımla uyguladığım bu basit tedaviyi paylaştım. Onlar da uyguladıkları hastalarında aynı neticeyi aldılar.Bu tecrubemi sizinle paylaşmak istedim.
Sağlıklı, mutlu yıllar.
Dr. Ayhan ARDUC
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Tırnak yeme alışkanlığı,alışkanlık mı ? Hastalık mı ?