“4 Eylul 1990’da katledilen babam Turan Dursun’un 56 yıllık omrunde urettiği eserlerini kamuoyuna ulaştırmak, aradan gecen yıllar icerisinde bunun onemli olcude başarıldığını gormek, kuşkusuz ki, bizi oldukca mutlu etti. Onca eser kitap haline getirildi; on binlerce, yuz binlerce okur buldu. Biz biliyorduk ki, Aydınlanma mucadelesi soluklu savaşımdır. Yuzlerce yıldan bu yana suregelmiş, yine yuzlerce yıl da surecektir. Bu yolda nice yitiklerimiz olmuştur. Yuzlerce yıl once Bruno'ların, Nesimi'lerin korkusuzluğu olmasaydı, belki de bugun Turan Dursun ile tanışmayacaktınız. Ben inanıyorum ki, Turan Dursun'un Aydınlanma savaşımı, gelecek cağlarda cağdaşlarına yeni Bruno'ları, Nesimi'leri… Ve Turan Dursun'ları tanıştıracaktır. Yeter ki, bizler tarihsel sorumluluğumuzu unutmayalım. Turan Dursun kimdi? Bilim adamı, Aydınlanmacı kimliğinin dışında nasıl biriydi? Nasıl bir eş… Nasıl bir arkadaş… Nasıl bir baba… Onun doğa sevgisini, onun insan sevgisini yaşadığı topluma anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bir borctu, bir gorevdi. Bu gorevi, onunla otuz yılı birlikte gecirmiş olan benim yerine getirmem gerekiyordu.” Abit Dursun boyle anlatıyor kitabın oykusunu. Kitapta, Turan Dursun'un kendi kaleminden yaşamoykusunu, yazılarını, iki şiirini ve mektuplarını; olumunden sonraki gunlerde hakkında yazılanları da bulacaksınız. (Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Babam Turan Dursun Yazar: Abit Dursun Yayınevi: Berfin Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054399543