Ben Buranın Yabancısıyım’da liyakatin gozetilmediği, tarikat mensuplarının devlet kademelerinde onemli yerlere geldiği bir ulke olan Âlem’de gercekleşen birtakım olaylar anlatılıyor. Neş adlı bonobonun ulkenin en muhim kurumlarından Yuksek Terbiye Kurumu’na mudur olarak atanması, kurumdaki bazı sırların acığa cıkması ve Neş’in karakterinin yavaş yavaş cozulmesi Âlem’deki curumuşluğu gozler onune seriyor.
Abdullah Ataşcı daha once Selim Adanır adıyla yayınladığı bu alegorik romanda, yabancılık hissini kendisinin dahi ait olmadığı soğuk ve mesafeli bir yapı uzerine kuruyor; inşa ettiği kimlik ve uslupla yakın gecmişin, bugunun fotoğraflarını cekip negatifleri ayıklıyor: “Bu hikÂyedeki gercek hayvanların insanlarla hicbir ilgisi yoktur.”
Ben Buranın Yabancısıyım’daki hakikatlerin mutlak hakikatle mutlaka bir ilgisi vardır!
“Nereden nereye Neş!” Boylesine değerli, herkesin gozbebeği, toplumun itibarı bir kuruma mudur olarak atanmak kimin harcıydı? Gecmiş, sadece bu guzel duşunce icin kurcalanmalıydı ona gore. Hatta gecmişin, ruhunda yarattığı tahribat bile hoş gorulmeliydi, bu andan itibaren. Gelecek, gecmişi daha guzel yapabilirdi, buna oylesine inanıyordu ki şimdi…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ben Buranın Yabancısıyım Yazar: Abdullah Ataşcı Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 190 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051855387