Kulağıma durmadan yuru diye fısıldayan, gittikce uğultuya donuşen, menşei belirsiz bir ses calınıyordu. Gokyuzu pusunu uzerime kusuyor, beni yutmaya yelteniyordu. Boyun eğmek, geri donmek yoktu. Yolu bir caprazına, bir dikine dilimledim. Sonunda bitap duşup bir merdivenin başında durdum. Coksem olduğum yerde uyuyacak, soğuğun ikide bir durten dikenli ellerinde yığılıp kalacaktım. Artık bir evim yoktu ama bir okulum vardı. Ailemi yeni arkadaşlarımdan kuracak, atanmışlarla değil, secilmişlerle mutlu mesut yaşayacaktım.
Boreğe pudra şekeri ister misin? Erturk Yondem, Lenin'i dover mi? Kim otlu peynir kokuyor? "BekÂret esaret", yarım yarım hatıralar, oğrenciler, gazeteciler... Kim dans eder ki komparsitayla? Şehrin yokuşları, cıkmaz sokakları... Yalnız mısın sen oralarda? Genc bir kadın evden kacıyor, kalın fitilli kadifesi kirden uzerine yapışmış, kaşı-bıyığı gur Pala Hayriye bu... Figen Şakacı, doksanlı yıllarda universiteye başlayan Hayriye'nin kırklı yaşlara kadar yaşadıklarını anlatıyor.Pala Hayriye, neşeli, meydan okuyan, direnen bir kadının hikÂyesi... Figen Şakacı, Bitirgen'le başladığı buyume hikÂyesine Pala Hayriye'yle devam ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 175
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Pala Hayriye Yazar: Figen Şakacı Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750512711