Ağustos Işığı, Faulkner'ın kendine ozgu anlatım teknikleriyle Amerikan yaşamının celişik oğelerini, uyumsuzluklarını ve Amerika tarihinde iz bırakan siyahlar ve ırkcılık sorununu deşen başyapıtlarından biri. Ağustos Işığı, Kuzey-Guney, beyaz-siyahi ayrışmasının yoğun olarak yaşandığı Mississippi'de, Faulkner'ın edebiyat haritasına yerleştirdiği "Yoknapatawpha"da gecer. Romanın başkişisi Joe Christmas'ın, hem beyaz olduğu hem de siyahi kanı taşıdığı duşunulmektedir. Joe iki dunya arasında gidip gelirken her ikisinin de yabancısı olduğunu hisseder, yaşadığı kısır dongu, romanın psikolojik zamanında capraşık bir ic deneyim olarak sunulur. Joe'nun tragedyasının diğer halkalarını Doc Hines, Miss Burden gibi karakterlerin siyahlar ve ırkcılık sorunu karşısındaki tavırları meydana getirir. Ağustos Işığı'nda Faulkner bilinclilik akışı, ic monolog, "flash-back" gibi anlatım tekniklerini belleklerde iz bırakan bir tarih anlatısıyla birleştirir.

"20. yuzyıl Amerikan edebiyatında, Amerikan yaşamının barındırdığı ceşitlilik ve duzensizliği yansıtmak konusunda Faulkner'ın derinliği ve hayal gucu zenginliğine ulaşabilen bir yazar yoktur."
-Doreen Fowler-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 450

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Ağustos Işığı Yazar: William Faulkner Cevirmen: Murat Belge Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2003 Dil: Turkce Barkod: 9789754700763