Elinizdeki denemenin sanatla yaşam arasındaki ucsuz bucaksız ilişkiler ağını tumuyle ele almak gibi bir iddiası yoktur. İngiliz romanının hali purmelÂlini incelemek, roman turunun bir zamanlar fevkalade guvenle yaslandığı temele kertik koyan fikir buhranını anlamaya calışmak ve bu suretle geleceğinin ne olduğunu gormek gibi daha mutevazı bir amacı vardır.
Bu noktada belki şunu soyleyebilirim: bugun cok calkantılı bir donemden geciyor olmasına karşın, şahsen ben roman turunun bir geleceği olduğuna, evet, inanıyorum. Roman, medeniyetimizin buyuk halk sanatı, atalarımızın urettiği epik ve chanson de geste turunun varisi olup, bugunden sonra da yaşamaya devam edecektir. Ne care ki hayat demek değişim demektir. En azından sanat soz konusu olduğunda her zaman iyiye doğru bir değişim değilse de her halukÂrda değişim vardır. Nitekim bu kitabın konusunu da romanın canlılığını devam ettirmek icin yaşamak zorunda olduğu değişimler oluşturmaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Roman ve Halk Yazar: Ralph Fox Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053144021