Yaprakların sararmaya yuz tuttuğu mevsim donumlerinde, yere birer birer duşen yapraklar, bir han misali gelip gectiğim şu fani dunyanın icinde gecici bir varlık olduğumu hatırlatıyordu bana. Elbette bizler icin her şey doğmakla başlıyordu. Adım adım goc etmeye yuruduğumuz bu dunyanın taşlı ve tozlu yollarında, omrumuzden gecip karşımıza cıkan guzel insanlar bize dostluk ediyordu. Nasıl bir insan olduğumuzu da onlar gosteriyordu. Oyle ki dostu ne ise insanın, bahtı da ona cıkıyor sonbaharın yağmurlarında ve onlarla anılıyor bir omrun sonundaki kutlu hatıralar.
Allah yoluna iyi insanlar cıkarsın duası hala var bu memlekette. Umutlarım hep diri, yolsuzlukların olmadığı ve guzel hayallere daldığım beyhude omrumde. Mevsimler iki bahar arasında geciyor hissettirmeden ve acımadan sevdiceğimin yuzundeki cizgiye. Bir posta treni sanki bu omur; her mevsimde farklı renkteki ağac yapraklarına değen ve gectiği istasyonlarda oynayan istasyon cocuklarının umutlarına dokunan...
Bazen bir zarif şair değip de geciyor icimden, kanayan kılcal damarlarımdan ve bir ruzgÂr estiriyor gonlumun ucsuz bucaksız kırlarında beni uşuten, yoksul hissettiren...
Ahmet Alperen Ozbek
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Talep Yazar: Ahmet Alperen Ozbek Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 89 Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257177726