G. K. Chesterton, W. H. Auden, J. R. R. Tolkien ve C. S. Lewis gibi yazarları etkileyen, fantastik edebiyatın kurucularından İskocyalı yazar George MacDonald başka dunyaların şarkısını ilk duyanlardandı. Donemin anlayışına aykırı gelen duşuncelerinden dolayı din adamlığı gorevini bırakmak zorunda kalan George MacDonald peri masallarının dunyasını o Âna kadar kimsenin anlatmadığı bicimde yazdı. “Ben cocuklar icin yazmıyorum, beş, elli ya da yetmiş yaşında olsalar bile cocuksu kalanlar icin yazıyorum,” diyen MacDonald, yakın arkadaşı olan Lewis Carroll’ın da akıl hocalarındandı.
Fantastes, Yunancada “yolu olmayan” ve “tırmanış” anlamına gelen Anodos isimli kahramanımızın periler diyarında yaşadığı ruyaya benzer maceralarını anlatır. Anodos bu dunyada ağac perileriyle, kendi golgesiyle, şanlı şovalyelerle karşılaşacak, peri kralicesinin sarayını ziyaret edecek, aklının alamayacağı hikÂyeler dinleyecektir. Fantastes buyulu bir dunyanın huzunlu, şaşırtıcı hikÂyesi. Tam ulaşacağınızı duşunduğunuzde yine elinizden kacırdığınız bir ufuk cizgisi.

“Karakterlerimin bazılarını doğrudan George MacDonald’a borcluyum.”
-J. R. R. Tolkien -
“George MacDonald’ı ustam olarak gorduğum gerceğini asla saklamadım, hatta ondan alıntı yapmadığım tek bir kitabım yoktur herhalde.”
-C. S. Lewis -
“On dokuzuncu yuzyılın en onemli yazarlarından.”
-W. H. Auden -
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Fantastes Yazar: George MacDonald Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057762092