"Bu esere niyet edip başladığımda
İnletti beni, canımı sıktı ilk başta
Dostlarım bu soz uzerine tuttu beni
Bu davanı kanıtlamalısın şimdi
NÂbî'nin guclukle eriştiği şeyi
Sana genc yaşta vermiş Tanrı
O hevesle aldım elime kalemi
Kırık dokuk de olsa, yazdım manzumeyi"
Şeyh Galib
Divan şiirinin son buyuk temsilcisi olarak anılan Şeyh Galib'in genc yaşında kaleme aldığı Husn u Aşk, edebiyat araştırmacıları tarafından turunun en onemli orneklerinden biri kabul edilmiş, klasik Turk edebiyatı alanında olduğu kadar tasavvuf edebiyatı icinde de ayrı bir yer bulmuştur. Şeyh Galib'in mesnevi turunde nazmettiği Husn u Aşk, o zamana kadar kullanılmamış benzetme ve hayal oyunlarıyla, ince gondermelerle, derin anlamlar taşıyan binbir renkli ve soyut bir anlatımla sembolizmin şahikası unvanını almıştır.
Roman ozellikleri de gosteren eser, guzelliği simgeleyen Husn ile eksen karakter Aşk uzerine kurulmuş, Diyar-ı Kalb'e varan Aşk'ın Husn'e kavuşmak icin yaptığı icsel yolculuk ve bu yolda uğradığı mekÂnlar benzersiz mazmunlarla anlatılmıştır. Anlatım ozellikleri acısından son derece başarılı bir eser olan Husn-u Aşk, Mehmet Kanar'ın manzum cevirisiyle yayına hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 272
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Tekin Yayınevi
Kitap Adı: Husn u Aşk Yazar: Şeyh Galib Cevirmen: Mehmet Kanar Editor: Aşegul Cakan Kapak Tasarımı: Omer Ulkenciler Yayınevi: Tekin Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789944611442