Duzyazının hiddetli sesi Thomas Bernhard’ın başlıca gazete yazılarını, okur mektuplarını, bildirilerini ve onemli soyleşilerini bir araya getiren HAKİKATİN İZİNDE,tıpkı romanlarında ve tiyatro oyunlarında cizdiği başkarakterlerinden biri gibi butun aksiliği ve durustluğuyle soz alan yazarın canlı portresini sunuyor.

Yapıtında başrol oynayan ulkesi Avusturya’ya duyduğu nefret iceren sevgiye; darkafalılık, kotuluk, bilgisizlik, eylemsizlik kavramlarından edebiyat, tiyatro, muzik, felsefe ile ilişkisine, kendisini yaşama bağlayan uclara, intihar meselesine dek pek cok konuya değinen goruşleriyle yazar-okur-insan Thomas Bernhard okur karşısına cıkıyor.
Hakikatin İzinde: Acı alay ve acı soz ustası Thomas Bernhard’ın entelektuel kişiliğinin somut yaşamına yansıyan siyaseti.
Bernhard cağdaş Avrupa yazınının ustalarından... Kafka’nın ve Canetti’nin duyarlığı ardından onunkisi modern edebiyatta en keskin, ornek niteliğinde imgeler ve jestlere en hÂkim olanlardan biri.

George Steiner
Sizin şehir mızıkacılarınızın masalına gore davranamayacağım; bir şey anlatmak istemiyorum; şarkı soylemek istemiyorum; vaaz etmek istemiyorum; ama şurası doğru: masalların zamanı gecti, şehir ve devlet masallarının ve tum o bilimsel masalların; felsefi olanlar da dahil; artık hayaletler Âlemi yok, evrenin masallık bir yanı kalmadı; en guzel masal olan Avrupa olü; işte hakikat ve gerceklik. Gerceklik de hakikat gibi masal değildir ve hakikat asla masal olmamıştır.
Thomas Bernhard

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Hakikatin İzinde Yazar: Thomas Bernhard Cevirmen: Sami Turk Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750841187