İbrahim Gulec, 46 yılını BÂb-ı Âli’ye vermiş, matbaaların, yayınevlerinin HAMAL olarak yukunu taşımış bir emek işcisiydi.
Şimdi artık emekli.

Bir HAMAL’dı ama, kufesinde taşıdıklarına kinaye 4 şiir kitabının da yazarıydı.
Bu da 5. Kitabı oluyordu.
O farklı bir hamaldı. Sırtında taşıdıklarının iciyle de ilgilenmiş, onları yazan cizen BÂb-ı Âli’nin guzide şahsiyetleriyle tanışmış, sohbetlerine iştirak etmiş velhasıl BÂb-ı Âli’nin kultur ve irfanından faydalanmış tam bir BÂb-ı Âli sevdalısı olmuş bir hamaldı o.
BÂb-ı Âli’nin yıldan yıla, gunden gune yok oluşu, bir bucuk asırdır kendini var eden kultur değerlerinin birer birer kayboluşu ona tarifsiz bir acı vermeye başlamış.

BÂb-ı Âli’nin yıllar yılı turlu maddi/manevi nimetlerinden, şan ve şohretinden istifade etmiş okumuş-yazmışlarının dert edinmediğini dert edinen İbrahim Gulec, bu kultur varlığının tarihten silinmesine bigÂne kalmamış, ”ben bir garip hamalım benim neyime BÂb-ı Âli!” demeden yıllarını verdiği mekÂna dair anılarını kaleme alarak BÂb-ı Âli’nin hak ve hukukunu arama cesaretini daha onemlisi sorumluluğunu gostermiş.
BÂb-ı Âli’deki, artık hafızalardan silinip gitmeye mahkûm olmuş, yaşadıklarına gorup gecirdiklerine yalın ve duru Turkcesiyle kaleme aldığı anılarında; onun, hasretini, ıstırabını, elemini, hicranını okuyacak, bir bucuk asırlık bir kultur hazinesinin nasıl hunharca yok edildiğine şahit olacak, İbrahim beyin gozyaşlarına siz de ortak olacaksınız.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bab-ı Ali'de Gun Batımı Yazar: İbrahim Gulec Yayınevi: Erguvan Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059634199