Ahmet Mithat Efendi, yazdıklarının niteliği ve niceliğiyle 19. yuzyıl sonu Osmanlı-Turk edebiyatının en şaşırtıcı yazarıdır. Buna rağmen yazarlığı, kişiliği ve hayatıyla hÂl keşfedilmeyi beklemektedir. Elinizdeki eser, Ahmet Mithat uzerine yapılan calışmalar arasında ozel bir yer tutuyor. Nuket Esen'in Ahmet Mithat uzerine yirmi beş yıldır devam eden titiz calışmalarının urunu ve yazarı bugunun okuru icin tanıdık kılmayı hedefliyor.Nuket Esen, HikÂye Anlatan Adam'da, Ahmet Mithat'ın hayatının ve eserlerinin, kendi doneminde ve gunumuzde nasıl algılandığına odaklanıyor. Ahmet Mithat'ın hayatı ve yazdıkları arasında nasıl bir ilişki var? Kadın konusunda hangi değişken ve ilginc goruşler ile onerileri sunuyor? Romanlarını nasıl yazıyor? Roman ve hikÂyelerindeki anlatım ceşitliliği ve denediği farklı anlatım stratejilerini nasıl ele almalıyız? Bu ve benzeri sorulara odaklanan HikÂye Anlatan Adam, Ahmet Mithat'ın eserlerinden ornekler aracılığıyla okuruyla kurduğu ilişkiyi de tartışıyor. Ahmet Mithat okurları icin onemli bir kaynak olan bu kitap, yazarı okumaya yeni başlayacak olanlar icin ise eşsiz bir kılavuz.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Hikaye Anlatan Adam: Ahmet Mithat Yazar: Nuket Esen Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750514302