"Filmleri hakkında cok konuşmayı sevmeyen dostumun orda burda ceşitli zamanlarda verdiği soyleşilerden kendimce onemli olduğunu duşunduğum bir seckiyi biraraya getirerek, bir bakıma ona olan borcumu odemek istedim. Boylece onun ilk filminden son filmine kadar gecen bunca yıl boyunca aslında hic değişmediği, baştan beri belli bir melankoliyle cebelleşen kendi ruhuna karşı her zaman ne kadar sadık kaldığı kolayca gorulebilsin istedim.
Soyleşileri ilk filmi Kasaba'dan başlayarak şu an icin son filmi olan Kış Uykusu filmine kadar tarih sırasına gore kitaba koydum. Boylelikle filmleri takiben, onları yapanın ruh hali, hayata bakışı ve hayatla ilgili tavır alışının nuansları, bununla birlikte sanatcıyı kuşatan dunyanın ve sinema teknolojisindeki değişimlerin sanatcı uzerindeki olası etkileri kronolojik bir sırayla deneyimlenebilsin istedim."
(Mehmet Eryılmaz, "Sunuş" Yazısından)
Sayfa Sayısı: 285
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Norgunk Yayıncılık
Kitap Adı: Soyleşiler Yazar: Nuri Bilge Ceylan Kapak Fotoğrafı: Ebru Ceylan Yayına Hazırlayan: Mehmet Eryılmaz Yayınevi: Norgunk Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9789758686667