“Goc ediyoruz.” dedi kaptan; şivesinden Rum olduğu anlaşılıyordu. Sigarasından bir nefes aldıktan sonra bu sefer o sordu: “Siz kimlerdensiniz, nereye gidiyorsunuz?”
“Biz Midilli’nin Ağra Koyu’ndeniz, biz de goc ediyoruz, Anadolu’ya.” dedi babam.
“Kader.” dedi kaptan. Kendi teknesinin icine doğru, soğuktan birbirlerine sokulmuş, bitkin ve uzgun oldukları belli olan kadın ve cocuklara acıyan gozlerle baktı. Derin bir iccekip ekledi: “Biz Ayvalık’tan Midilli’ye, siz Midilli’den Ayvalık’a…”Sigarasından tum ciğerlerini dolduracak kadar guclu bir nefes daha cekti ve konuşmasına devam etti: “Duymadınız galiba. Smyrni dun sabah duştu.”

Aşkın gucune, ozlemin ve pişmanlığın yarattığı dinmek bilmez sızıya ve sonsuza dek kaybedilenin yarattığı huzne dair unutulmayacak bir hikÂye… Bu romanı kolay kolay unutamayacaksınız…. Midilli’nin sokaklarında gezdiğinizi hissedecek, soğudun yapraklarının arasından gecen ruzgÂrı hissedeceksiniz…
Ahmet UMİT – Yazar
Bu acıklı bir o kadar da duyarlı aşk hikayesini bana “gecirebilmiş” olmanın tek nedeni var dostum: “Sınırsız sorumsuz bir samimiyet!...” Hele de son 56 sayfadaki o kreşendo!... İlk 150 sayfa belli ki, o son uc bolum icin yazılmış…
Ali SAYDAM –İletişim Uzmanı / Yazar
Levent Deniz’in “Midilli’de Soğudun Golgesinde” adlı romanını, hikÂyenin gectiği yerlerin cok yakınında, Ege’de bir tekne gezisinde okudum, hem de bir solukta.Yakın tarihimizin acı bir gerceğini, mubadele yıllarını, cok dokunaklı, cok duygusal anlatmış yazar.
Erol EVGİN – Mimar / Sanatcı
Yazarın yureğinde oyle bir oyku var ki… Eliniz mutlaka bu kitaba varmalı. Harika bir roman!
Sunay AKIN – Yazar

(Tanıtım Bulteninden)

Yayın Yonetmeni: Derya Ayyıldız
Kitap Editoru: Metin Calışkan
Sayfa Tasarımı: Atiye Yaprak
Satış ve Pazarlama: Fazilet Aksu

Kitap Adı: Midilli'de Soğudun Golgesinde Yazar: Ş. Levent Deniz Yayınevi: AYA Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2010 Baskı Sayısı: 4. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789944106160