Bu yazılar kaleme alındığında, benden başka okuyucum yoktu. Zaten birileri okusun diye de yazmamıştım. Yazdıklarım, evvel zaman icinde, coğu, yaşanan hadiselere karşı tepki olarak icimde birikmiş ofkeler veya yenilgiler yahut ic cekişmelerden ibarettir...

Aslında cok kapsamlı olan, 20 yıl boyunca biriken bu yazılardaki şahsi sayılabilecek ve o gunu ilgilendirebilecek anekdotlar ile değerlendirmeler de cıkarıldı. O nedenle hadiseleri tasvir ederken mumkun mertebe genel yargıları vermeye, belli bir isim zikretmeden tabloyu aktarmaya calıştım. Bir cemaatten veya cemiyetten soz ederken onları incitmemek icin sozu daha bir usturuplu kullanmaya ozen gosterdim.

Butunuyle başarabildim mi? Sanmıyorum!

Nitekim bundan dolayı bu eserin başına cok şeyler geldi. Eser; kırpıldı, bicildi, elendi ve boylece karşınıza cıkabildi. Adı ustunde, ahkÂmsız hukumler. Bendeniz de ahkÂmsız hukumler muftusu. Yazılanları bir ayna varsayın. Ondan incinmeye, ona kızmaya, bozulmaya gerek yok.

Sinirlerinizi bozan satırlarla karşılaştığınızda, omzunuza dokulen kepekleri size gosterdiği icin o aynaya teşekkur de edebilirsiniz, kızıp kırabilirsiniz de.

Tercih sizin...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ahkamsız Hukumler Yazar: Mehmet Ali Bulut Yayınevi: Hayat Yayıncılık Ebat: 13,5x21 İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789759019686