Bireysel Psikolojik Hizmetler ve Kurumsal Danışmanlık alanında 29 yılı aşkın tecrubesiyle hizmet veren DBE Davranış Bilimleri Enstitusu, 2014 yılı acık eğitim serisine devam ediyor.
Eğitim 19 Mart 2014, 16.00 – 18.00 arası DBE Eğitim Salonları 'nda (Esentepe) verilecektir.
DBE Davranış Bilimleri Enstitusu tarafından duzenli olarak gercekleştirilen acık eğitimler bu kez “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” konusu ile devam ediyor. DBE Cocuk ve Genc Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Uzman Klinik Psikolog Aslı Kızıltoprak Tuna, gunumuzde cocukların hayatına etki eden en yaygın sorunlardan biri olan “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” ile ilgili ebeveynlere ve cocuklara bilgi veriyor.
Her yuz cocuktan beşi bu sorunu yaşıyor

Coğunluğu 4 ile 5 yaşlarında fark edilen Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği Bozukluğu (DEB) sorunları ergenlikte de farklı şekilde devam edebiliyor. Erkek cocuklarda genellikle hiperaktivite, kız cocuklarında ise daha cok dikkat eksikliğinin on planda olduğu vakalar her yuz cocuktan beşini etkiliyor. Yaşıtlarının uzerinde bir aktivite seviyesine sahip olmak, dikkat kaymaları yaşamak, icinden gelen durtulerini kontrol edememek en onemli gostergelerden olsa da bu belirtilerin ucu bir arada olabileceği gibi sadece bir tanesi de gozlenebiliyor. Bazı durumlarda ise bu sorunların hepsi birlikte baş gosterebiliyor.
Eğitimde ele alınacak konular

Eğitim kapsamında “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” tanısının hangi durumda koyulacağı hakkında bilgilendirilecek katılımcılar, cocukların sosyal ve akademik hayatta ne tip zorluklar yaşadıklarını birebir uygulamalar ile kavrayabilecek. Vakaların değişik yaş gruplarında nasıl fark edileceğinin de aktarılacağı eğitimde cocukların ev yaşantılarının nasıl duzenlenmesi gerektiği ile ilgili bilgiler de verilecek.

kaynak