İsyanın, Ozgurluğun, Eve Donuşun, Dunyanın Kanayan Yarası Kole Afrika'nın Romanı
"Neden isyan cıkarmak icin kolelere onderlik ettin?" Singbe gozlerini Judson'a dikti, oylece bakakaldı. Tam o esnada şu birkac kelime odanın icinde bir top gibi patlad: "Kole değil! Singbe kole değil. Afrika!"
Herkes olduğu yerde donup kalmıştı. Singbe zincir şıkırtıları arasında elini goğsune goturuyor, aynı sozleri yineleyip duruyordu. "Kole değil! Afrika!" Judson Singbe'ye doğru yaklaştı.
"İngilizce konuşabiliyor musun? Ha? Haydi, bir şeyler daha soyle, durma! Haydi!"
"Kole değil! Kole değil!"
Singbe yargıca doğru bir adım attı. Denizcilerden biri tufeğini kaldırıp onu durdurdu. Singbe, Mende dilinde yuksek sesle konuşmaya başladı. "Ben ozgur bir Mendeliyim. Yeniden kole olmayacağım. Beni zincirlerle bağlayabilirsiniz. Sırtımı ve ayaklarımı, derisi yuzulunceye kadar kamcılayabilir, bedenimdeki butun kanı akıtabilirsiniz. Ama kole yapamazsanız. Ben hic kimsenin kolesi olmayacağım! Bunun icin beni oldurmeniz gerek."
Sayfa Sayısı: 394
Baskı Yılı: 2004
Dili: Turkce
Yayınevi: Yurt Kitap Yayın
Kitap Adı: Siyah Ofke:Amistad Yazar: David Pesci Cevirmen: Ozgur Celebi Yayınevi: Yurt Kitap Yayın İlk Baskı Yılı: 2004 Dil: Turkce Barkod: 9789759025014