
Bizim bu ulkede bulunmamızın hırsızlık yapmaktan başka bir amacının olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Cok basit. Memurlar Burmalıları ezerken işadamları da onların ceplerine dalıyorlar. Eğer bu ulke İngilizlerin elinde olmasaydı, diyelim benim firmamın şimdiki gibi kereste sozleşmeleri yapabileceğini mi sanıyorsunuz? Ya da başka kereste firmalarının veya petrol şirketlerinin, madencilerin, ciftci ve tuccarların? Arkasında hukumet olmasa pirinc cemberi talihsiz ciftciyi soyup soğana cevirmeye nasıl devam edebilirdi?
Hayvan Ciftliği ve Bin Dokuz Yuz Seksen Dort gibi modern klasiklerin yazarı George Orwell’in ilk romanı Burma Gunleri, yazarın gencliğinde somurge polisliği yaptığı gunlerdeki deneyimlerini ve imparatorluk yonetimine tepkilerini dile getirir. Orwell, İngilizlerin Birmanya diye de bilinen, bugun resmî adı Myanmar olan Burma’daki yaşamını, somurgecilerle işbirliği yapan yerlileri, baskı ve somuru duzenine karşı cıkanları, aşk, nefret, tutku cemberinde ustalıkla anlatır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Burma Gunleri-Mini Kitap Yazar: George Orwell Cevirmen: Deniz Canefe Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2018 Dil: Turkce Barkod: 9789750737138