“Bazen alıp başını gitmek ister insan. Uzaklara, cok uzaklara… Gorurum ki sen de alıp başını gitmek istersin buralardan. O vakit ben de seni yanımda gotureyim derim…” Delal iliklerine kadar sarsıldı. Sonra ani bir ofke hissetti icinde. “Doğrudur,” diye bağırdı. “Uzaklara, hem de cok uzaklara gitmek isterim… Fakat Şiyar’ımın olmadığı bir yere de gitmek istemem.” Mamo sakinliğini hic elden bırakmadı. “İstersen acele hukum verme,” dedi. “Yarın sabaha kadar vaktimiz vardır. Bilesin ki benim oğlum da senin gibi yaralıdır. Bu kotu gunlerinizde birbirinize yoldaş olursunuz kızım. Baran’ım elbette iyileşecek, bir gun ayağa kalkacaktır. O zaman da senin yaralarını o iyi edecektir…” Duğun gunu guzeller guzeli Delal, gelin alayıyla damat evine vardığında hayatının en mutlu gununu yaşıyordu, ta ki Şiyar’ının atı CengÂver bir başına ortaya cıkıncaya kadar… Nasıl olmuştu da mutluluk bu kadar cabuk ucup gitmişti ellerinin arasından? Nasıl olmuştu en guzel gunu kara gune donuşuvermişti? Şimdi nasıl Şiyar’ın kardeşi Diyar’a eş olacaktı? Toreye nasıl karşı gelecekti? Surdu CengÂver’i olume, ama kader ona başka bir yol cizdi. Once Mamo’yu gonderdi, sonra da umudu… 1950’lerde sınır kacakcılığını onlemek icin tum sınır mayınlanmış, yaşanan kayıplarla hayatlar değişmişti. Tıpkı Delal ile Şiyar’ınki gibi. Onların gercek yaşamlarından yola cıkarak kaleme aldığı bu kitapla Sinan Akyuz, bize her ne olursa olsun umut etmekten vazgecmememiz gerektiğini hatırlatıyor. Sevginin ve cesaretin gucuyle… İncir Kuşları, Piruze, Aşk Başka Evde gibi cok okunan kitapların yazarından yine soluk soluğa okuyacağınız bir roman…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yağmurun Gelini Yazar: Sinan Akyuz Kapak: Fusun Turcan Elmasoğlu Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 333 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 19. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051714486