"Peygamber'in mihmandÂrı! Bir arzun varsa yapayım. Bir vasiyetin varsa yerine getireyim!"

"Ey Emîr! Sakın Allah'ın dinini bozma, muminler arasına fitne girmesine musaade etme. Askere adalet ile muamele eyle ve duşman karşısında can kaygusu cekme. Bana gelince, senden ve senin ait olduğun şu dunyadan hicbir şey istemediğimi bil ve herkese boylece ilan et. Şurada can oynatan cengÂverlerden son arzum odur ki Azrail (a.s) bize uğradıktan sonra na'şımı Konstantiniyye surlarına yakın gotursunler. O gun savaş hattı nerede oluşursa, bedenimi o noktaya kadar taşısınlar ve orada, savaşan mucahitlerin arasında beni defneylesinler. Ta ki atlarımızın ayakları bedenimi ciğnemiş olsun, Bizans dokunamasın. Ayrıca, eğer yapabiliyorlarsa, cenazemi kendi atımın arkasında bir sedyeye bağlayıp taşısınlar. Tıpkı Kutlu Nebi'yi getiren KusvÂ'nın Medine'de bizim hanemizi bulduğu gibi o da benim icin nereye gideceğini ve nerede duracağını bulacaktır."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 400

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Kapı Yayınları
Kitap Adı: Mihmandar Yazar: İskender Pala Kapak: Utku Lomlu Yayınevi: Kapı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055107352