Selim İleri’nin onsozu,
Serdar Soydan’ın titizlikle hazırladığı kronolojik biyografisiyle

İki insanın birbirini sevmesi mumkun mudur? Yoksa kendine tapan kadın SÂrÂ’nın dediği gibi insan kendisinden başkasını sevemez mi?

Suat Derviş’in Gece Postası gazetesinde 1947 yılında tefrika ettirdiği ve buyuk ilgi goren Kendine Tapan Kadın ilk kez kitap olarak okurla buluşuyor. Fosforlu Cevriye’den hemen once kaleme alınan Kendine Tapan Kadın, sınıf catışmasını, insani hırsların ve cıkarların toplumda actığı buyuk yaraları butun carpıcılığı ve cesaretiyle ortaya koyuyor. Genc bir kadının cocukluğunda acılan derin bir yara onu nasıl bir zalime donuşturur ve en buyuk zararı yine nasıl kendisine verir adım adım gosteriyor Derviş.
Titiz ve yoğun arşiv calışmalarıyla ortaya cıkarılan Suat Derviş kulliyatının mihenk taşlarından biri olan Kendine Tapan Kadın yetmiş bir sene sonra okurla buluşuyor.

“Kendine Tapan Kadın’ı -gercekten soluk soluğa- okuyup bitirdiğimde, bu yaz, Ağustosta, kendi kendime “Unutulmayacak bir roman!” dedim. Anlatışıyla, ele aldığı sorunla, bazı benzersiz sahneleriyle, kurgusuyla, Hele Etmeyezli SÂrÂ’sıyla.”
–SELİM İLERİ-
(Tanıtım Bulteninden)
Editor: Ayla Duru Karadağ
Kapak Tasarım: Şukru Karakoc

Kitap Adı: Kendine Tapan Kadın Yazar: Suat Derviş Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053758648