Bir Babadan Oğula Bilgelik Dolu, Sevgi Dolu, Gozyaşı Dolu Bir Mektup.
"Bilmeni istediğim şey şu: Amerika'da siyahi bedeni imha etmek gelenekseldir -mirastır. İnsanın ulkesinin ozundeki 'aşağı' olduğunu anlaması gercekten korkunc bir şey. Sen ve ben, oğlum, o 'aşağı'yız. Bu 1776'da doğruydu. Bugun de doğru. Sen olmazsan onlar olamaz ve seni kırma hakkı olmazsa dağdan duşmek, tanrısallıklarını kaybetmek ve Amerikan Ruyası'ndan cıkmak zorundadırlar. Ve bu durumda şehir dışındaki yerleşim yerlerini insan kemikleri dışında bir şeyin uzerine nasıl inşa edeceklerini, hapishanelerini insan ağılları yerine başka bir şeye nasıl cevireceklerini, yamyamlıktan bağımsız bir demokrasiyi nasıl kuracaklarını bulmak zorundadırlar...
Mucadele senin adında, Samori -sen adını, siyahi bedenine sahip olma hakkı icin Fransız somurgecilerle mucadele eden Samori Ture'den aldın. Bizler, Derrick Bell'in bir sefer yazdığı gibi, 'kuyunun dibindeki yuzleriz.' Ama burada, dipte, gercek anlamıyla bir bilgelik var ve hayatımdaki iyi şeylerin bircoğu ona dayanıyor. Ve buradaki hayatım gelip sana dayanıyor..."
-Ta Nehisi Coates-
"Dunyayla Benim Aramda, sizi uyandırmayı amaclayan bir kitap… Korluğe karşı bir uyarı."
-The Guardian-
"Mutlaka okumalısınız."
-Toni Morrison-
"Siyahi erkek, kadın ve cocukların bedenlerinin soz konusu edildiği, Amerika'daki ırklar hakkında bir deneme olan Coates'ın gercekten şaşırtıcı bu eseri bulunması zor bir gucle sizi yavaş yavaş kavrıyor ve her bir kelimeyi okumaya teşvik ediyor. Bu kitap, cağımızın bir klasiği olarak anılacak."
-Publishers Weekly-
"Coates'ın, bu kitaptaki ve başka yerlerdeki başarısı, yazarın şeffaflığı ve doğuştan gelen vakarından, kendisine ve diğerlerine duyduğu saygıdan kaynaklanıyor. Beyaz okuyuculara vaaz vermeyi veya onları kucumsemeyi ya da kabul edilmek icin yalvarmayı reddediyor: Neden guzel guzel gecinip gidemediğimizi merak etmiyor. Devlet politikalarının gecinmeyi neredeyse imkÂnsız kıldığını ifşa ediyor."
-The Boston Globe-
"Bir neslin uyanış anına ilişkin elzem bir kitap."
-The New Yorker-
"Sevgi, uzuntu, ofke ve mucadele ile dolup taşan Dunyayla Benim Aramda, nihayetinde dunyada yalnız başına yuruyecek siyahi cocuk ve bu cocuğun kendi hayatını yaşamasına izin vermek zorunda kalacak siyahi bir baba icin Amerikan cilesinin orta yerinden bir yol ciziyor."
-Newsday-
"Hayli merak uyandırıcı ve samimi kitaplardan biri; uzun bir sure de oyle kalacak. [Coates] Amerikan hayatına ilişkin, sorumlu hicbir vatandaşın veya gercek bir Âlimin oylece goz ardı edemeyeceği bir bakış acısı sunuyor."
-Foreign Affairs-
"Coates kacınılmaz bicimde sizi yakalayan, lirik ve yıkıcı hassasiyete sahip, zamanımızın yeni bir klasiğini kaleme aldı."
-Vogue-
"Ender bir guzellik ve şaşmaz bir durustlukle yazılmış bir eser… Dunyayla Benim Aramda, ahlaki bir aciliyetle kaleme alınmış, Coates'ın otopsi yapanın hassasiyetiyle ve bir tur şeytan cıkarma gucuyle acığa vurduğu bir aşk mektubu."
-Slate-
"Yıllardır bundan daha onemli bir kitap okumamıştım… aydınlatıcı, oğretici, eğitici, ilham veren bir deneyim."
-Smithsonian Asian-
"Bu kitabın, yazarın oğluna ve apacık bir benzetme yoluyla tehlike altındaki tum siyahi oğlanlara ve genc adamlara hitaben yazıldığını biliyorum. Bu kitap bana gercek cesaretin savunmasız olma, beklentileri karşılayamadığını kabullenme, nefret ve yalanlar karşısında acık yurekli ve ilgili durabilme, kolayca inanmak daha rahatken şupheci kalabilme olduğunu oğretti. Cocuklarımızı tehlikeden koruma gucumuzun sınırını kabullenmeyi ve en zoru da, er gec bilgelikle ve korkunc bir cesaretle boyun eğmek zorunda kaldığımız bir gerceği, koruma ihtiyacımızın onlara nasıl yuk olabileceği gerceğini oğretti. Coates'ın onun oğluymuşcasına doğrudan bana konuştuğunu hissettiğim icin bağışlanacağımı umuyorum."
-Michael Chabon-
"Dunyayla Benim Aramda, şimdiden klasikler arasına girdi. O, bizler icin bir armağan."
-Isabel Wilkerson-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Monokl
Kitap Adı: Dunyayla Benim Aramda Yazar: Ta-Nehisi Coates Cevirmen: Pınar Umman Yayınevi: Monokl İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055159511
[h=5]Oduller[/h] National Book Award