"Demokrat Partili belediye başkanı sokağa bir kamyonet getirtti. Orada millete sut tozu ve Amerikan peyniri dağıttırdı. Gittim, tenceremi uzattım, tencereyi sut tozuyla doldurdular, sonra tencereyi gozlerinin onunde sokağa boşalttım, sonra sokak kopeklerini cağırdım. … Karabaşlar geldi, sut tozunu bir kokladı, iki kokladı, sonra gittiler." 'Emine' Sevgi Ozdamar, evlere sokaklara uğruyor, dillere dolanıyor, o buyuk evde, uzun koridor boyunca girip cıktığı odalardan bir Turkiye panoraması cıkartıyor. Kırklı yıllardan 27 Mayıs'a uzanan buyuk bir manzara; yer yer puslu, bazen yağmurlu, her daim goz alıcı… İstanbul, Bursa, Ankara; dindar mahalleler, yokuşlu sokaklar; Halk Partisi, Demokrat Parti; akrabalar, komşular, Tom Miks ve diğer erkekler… ve tum bu keşmekeşin ortasında bir kız cocuğu. Citlete citlete.

Hayat Bir Kervansaray, gundelik hayatın akıcılığıyla ilerleyip buyulu gercekciliğin sınırlarını zorlayan bir buyuk roman. Ozdamar, Şehrazat'ın hısım akrabası, belki kız kardeşi… TÂ o koklerden gelen masalsı bir hikÂyeci.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 305

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Hayat Bir Kervansaray Yazar: Emine Sevgi Ozdamar Cevirmen: Ayca Sabuncuoğlu Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750516870