
Yıl 1923. Almanya'da enflasyon almış başını gidiyor. Ulke bir ucuruma surukleniyor. Bencilleşen bireyler yazgılarını ellerine alıyor. Paranın cılgın gibi değer yitirdiği donemde insanlar kendilerini, parcalanmaya başlayan toplumun icine duştuğu bataktan kurtarmaya cabalıyor.
O gunlerin karmaşasında, yaşamın gittikce cılgınlaştığı başkent Berlin'de tekrar karşılaşan, Birinci Dunya Savaşı'nda birlikte cepheye gitmiş uc insanın yazgısından yola cıkıyor Hans Fallada. Kurtlar Sofrasında adını verdiği bu dev romanda, toplumun her kesiminden ozenle sectiği kahramanlarına adeta bir resmigecit yaptırıyor; kısa surede zenginleşenler, bir gunde varını yoğunu yitirenler, tum servetini kumara yatıranlar, donekler, karaborsacılar, yeraltı babaları, buyuk arazi sahibi soylular, subaylar, kucuk insanlar, vurguncular, sokak kadınları, uyuşturucu bağımlıları ve daha niceleri…
20. yuzyıl Alman edebiyatının en onemli isimlerinden Fallada, o yılların Almanya'sında yaşanan sosyal ve ekonomik kriz sonucu eriyen orta sınıfın, parcalanan toplumun sorunlarını ele aldığı bu unlu romanıyla Hitler oncesi donemi cok kurnazca ve cekici bir anlatımla okura sunuyor. Kurtlar Sofrasında, toplum karmaşasının yaşandığı, gerilim dolu yılları başarıyla anlatan buyuk bir eser, epik bir belge!
"Guzel bir romanı değerli yapan her şey var bu eserinizde. Sağlam ve guvenilir bir temele dayandırdığınız konuyu tumuyle ele alıp işliyorsunuz. İnsanlarınız kişiliklerine uygun gelişiyor. Yazar olarak hicbirini zorlamıyorsunuz, onları kendilerine bırakıyorsunuz. Eser, bir mimar titizliği ile yaratılmış. Dilinden yapısına dek her şey oylesine kusursuz ki, bir meslektaşınız olarak sizi bu başarınız nedeniyle kıskanmadım değil..."
-HERMANN BROCH Fallada'ya 22 Kasım 1937'de yazdığı mektuptan-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 1222
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Kurtlar Sofrasında Yazar: Hans Fallada Yayına Hazırlayan: Ciğdem Aldatmaz Cevirmen: Ahmet Arpad Kapak Tasarımı: Beste Doğan Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051418810