Hicbir gunah kefaretini unutmaz.
Hicbir kirli sır gecenin nezaretinde tutuklanamaz.
Geleceği ellerinden tek gecede koparılan bir adam, oleceğini bilse dahi sessizliğin kanatlarına sığınmaz.
İki karanlık gecenin iki buyuk suca gebe kaldığı ve iki yabancı ruhun birbirine korkutuk duğumlendiği acı bir hikÂyenin icindeyim. O iki yabancı ruhtan biri benim. Ve ben bir zamanlar, yolunda giden bir hayata sahiptim. Bir gun o cıkageldi ve icinde sadece doğruların olduğu dunyamı yanlışlarıyla altust etti. Gozlerime bir kez bakması bile beni duşurmeye, duştuğum yerde darmadağın etmeye yetti. Beni tehditlerle orulu bir kafese hapsetti, o kafesin kilidini ve anahtarını elime verdi. Gitmek de, kalmak da senin secimin dedi. Ama ne kalabildim ne gidebildim. Yalnızca bekledim. Benim de onu duşureceğim bir gun elbet gelecekti ve ben intikam almayı severdim. O gun geldi. Bir leyl vaktinde, ay gecenin koynunda dalgalanırken, hakikati sırtından vurdu kirli parmakları. Artık bu sacma hikÂyemizde bizden başkaları da vardı. Zaman aktı...
Kendiliğinden kırıldı hapsolduğum kafesin kapakları. Dışarıya adım attığım an hislerim pervasızca tokezledi. Zira sevdayı puslu gecelerde yureğime kazıyan adamın ruhu artık icime işlemişti.
“Haklıymışsın,” dedi beni oldurmek ister gibi.
“Senin hikÂyenin esas adamı ben değilmişim.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Serzeniş: Leyl Yazar: Sumeyye Koc Yayınevi: Epsilon Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051736150