“Aşk ne kadar cok şey olabilirdi, bunu anladım.”
Eserleri yirmiden fazla dilde okunan Norvecli yazar Erlend Loe, kult metinlere donuşen Doppler ve Bildiğimiz Dunyanın Sonu’ndan once, henuz 24 yaşındayken kaleme aldığı, beyazperdeye de aktarılan Kadının Fendi’nde, değişen ilişki bicimlerine ve kadın-erkek rollerine esprili ve incelikli uslubuyla yaklaşıyor: Muhtemel aşk mı, ezeli duşman mı?
Postmodern dunyanın aynasında yerini yonunu bulmakta zorlanan genc bir adamla o adamın tekduze hayatına bir anda dahil olan kararlı bir genc kadının inişli cıkışlı ilişkisine odaklanıyor Loe: Sınırlarını her gecen gun biraz daha genişleten Marianne’nin yaşam alanıyla birlikte kalbini de işgal etmesi karşısında ne yapacağını bilemeyen genc adamın onunde iki secenek vardır: Ya kendine ozgu duşunceleri, tuhaf arzuları, sıradışı dramları ve sarı komodiniyle hayatının baş koşesinde fırtınalar estiren Marianne ile mucadele edecek ya da direnmeyi bırakıp onun dumen suyuna girecektir.
“Tek başımaydım. Marianne yoktu artık. Başkası da yoktu. Yalnızca ben vardım. Marianne’yi korktuğum kadar cok duşunmedim. İlişkimiz onemsizmiş, gozetilecek cok fazla bir şey yokmuş gibi davranmaya calıştım ve sonunda onu kucumsemeyi başardım. Salonda bir sandalyede oturup şarabımı icerken yaşadıklarımızı duşunup durdum.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kadının Fendi Yazar: Erlend Loe Cevirmen: Dilek Başak Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750846151