Zeynep Goğuş’ten donuşen kimliklere, donuşerek direnenlere dair bir “ilk roman”! Balkanlar, kurulmakta olan Cumhuriyet, gocler, yolculuklar, buyuk aile, ticaret, zeytin ve “Yeni Turkiye”...
Işık Ulkesinden, Cumhuriyet Turkiyesi’nin savaş sonrası icinden gectiği surecleri, yeni rejimin inşasını, kat edilen donemecleri Bayraktar ailesinin yaşamındaki izduşumler yoluyla anlatıyor.
Aile icindeki kuşaklar arası catışmalar, eskiden bir turlu kopamayanlar ile yeniye cabucak uyum sağlayanlar arasındaki birlikte yaşama cabaları, derinlikli gozlemler ve anekdotlarla aktarılıyor. Işık Ulkesinden kimlik meselesine edebiyat perspektifinden yaklaşan onemli bir ilk roman.
“Odanın icinde kıpırdadı. MekÂnla zaman birbirine karıştı. Neredeydi? Deniz, kayalıklar, taraca, odalar, arkadaki tepelere yayılan zeytin ağacları... Kendi tarihi icinde hareket etti, o kıpırdadıkca zihni bildiklerinden bilmediklerini turetti. Dedesinin saatine baktı, calışıyordu.”

(Tanıtım Bulteninden)

Editor: Mehmet Said Aydın
Kapak Tasarım: Ahmet Doğu İpek




Kitap Adı: Işık Ulkesinden Yazar: Zeynep Goğuş Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051853185

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri