"SahtekÂrlığın evrensel duzeyde egemen olduğu donemlerde, gerceği soylemek devrimci bir eylemdir."
-George Orwell-
George Orwell'in 1938 yılında yayımlanan kitabı Katalonya'ya Selam, Orwell'in bir milis olarak katıldığı İspanya İc Savaşı'ndaki deneyimlerini konu alır. Orwell'in birinci elden tanıklığına dayanan bu kitap, faşizme karşı yurutulen savaşa ışık tutmanın yanı sıra İspanya'da başlayan toplumsal devrimi, cumhuriyetciler cephesinde anarşistler ile komunistler arasındaki catışmaları onyargılardan uzak bir yaklaşımla yansıtmaktadır. Ne var ki yayımlandığı donemde acık ve carpıcı iceriği sebebiyle uzunca bir donem gozlerden uzak tutulmuş, gereken ilgiyi gormemiştir. Yazarın en unlu kitaplarından 1984 ve Hayvan Ciftliği'nin olgusal arka planını merak edenler icin Katalonya'ya Selam muhakkak okunması gereken bir kitaptır.
"Katalonya'ya Selam bence George Orwell'in en onemli eseridir. İspanya İc Savaşı'na dair pek cok şey biliyor olmama rağmen, bu kitap benim icin oldukca aydınlatıcı oldu ... Orwell durust bir adamdı. Kendisini, ideolojik denetim sistemlerinden kurtarmaya calışmış ve bunda başarılı olmuştur; işte tam da bu sebeple gayet sıradışı ve takdire şayan bir insandır."
-Noam Chomsky-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 262
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: BGST
Kitap Adı: Katalonya'ya Selam Yazar: George Orwell Yayına Hazırlayan: Ayca Gunaydın Cevirmen: Julide Erguder Yayınevi: BGST İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789756165447