...Buraya gelmekle cok iyi ettim. Ah, dostum! İnsanoğlunun yureği cok anlaşılmazdır! Seni boylesine severken, hep senin yanındayken... Senden ayrılayım da yine mutlu kalayım, oyle mi? Bu olacak şey mi? Fakat beni sevdiğini ve bu durumu anlayışla karşılayacağını biliyorum. Başkalarıyla tanışmalarımdan bahsetmem gerekirse: Tanıştığım bu insanlar, benim hassas yureğimi iğnelemek icin, ozellikle karşıma cıkmış gibi değil miydiler? Zavallı Leonor! Fakat yine de bunda benim sucum yoktu! Boyle olacağını nasıl bilebilirdim?.. Bir yanda onun ablasıyla... O nazlı ve cekici ablasıyla guzel vakit gecirirken, diğer taraftan onun bana aşık olacağını duşunebilir miydim? Kuşkusuz, hayır! Ancak, acaba ben bu konuda cok da masum sayılabilir miyim? Onun duygularının farkına vararak, bazı şeyleri ben beslemedim mi?...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Genc Werther'in Acıları - Dunya Klasikleri Yazar: Johann Wolfgang Von Goethe Yayınevi: Halk Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 176 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059350013